Menu+

Placki z cukinii z fetą

Opublikowano 22 sierpnia, 2018 w Dania główne



Pomysł na obiad z cukinii, w sezonie jest jej u nas zawsze za dużo, a te placuszki to pyszny pomysł na jej wykorzystanie.

Składniki:
2 mniejsze cukinie
1/2 kostki fety
2 jajka
4 łyżki mąki pszennej
sól i pieprz
+
sos tzatziki do podania (jogurt, ogórek starty na tarce, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz)

Cukinię ścieramy na tarce, solimy i odstawiamy na ok 15 minut, po tym czasie odciskamy. Mieszamy z pokruszoną fetą, jajkami i mąką, doprawiamy pieprzem.
Smażmy na oleju rumiane placuszki.
Podajemy z sosem tzatziki.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *