Menu+

Pierś z kurczaka w pesto z rukoli i bazylii nadziewana suszonymi pomidorami

Opublikowano 21 lipca, 2013 w Grill



 faszerwoana pierś z kurczaka z grilla

Kolejny przepis na pyszności z grilla. Tym razem pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami, zamarynowana w pesto z rukoli i bazylii.

Składniki:
1 pierś z kurczaka
garść świeżej rukoli
garść świeżej bazylii
5- 6  łyżek oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
3 suszone pomidory Ponti
sól, pieprz

Rukolę i bazylię przekładamy do pojemnika blendera. Dodajemy oliwę z oliwek , czosnek oraz odrobinę soli i pieprzu. Miksujemy na gładką masę. W tak przygotowanej mieszance marynujemy pierś z kurczaka. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.Po wyjęciu w piersi z kurczaka nacinamy kieszonkę do której wkładamy suszone pomidory. Tak przygotowaną grillujemy ok. 20 minut.

Smacznego!

 

Print Friendly



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *