Menu+

Pierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej

Opublikowano 8 czerwca, 2014 w Dania fit, Dania główne



kurczak w miodzie i musztardzie

Pyszna i lekka pierś kurczaka marynowana w miodzie gryczanym, musztardzie i sosie sojowym. Inspiracja.

Składniki:(na 2 os.)
2 piersi z kurczaka
Marynata:
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka miodu gryczanego
3 łyżki musztardy sarepskiej
1 łyżeczka oliwy z oliwek
sól,pieprz

Piersi z kurczaka oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Składniki marynaty mieszamy w większej miseczce i wkładamy do niej piersi z kurczaka. Odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie pieczone z przyprawami ziemniaczki i surówka z buraczków.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *