Menu+

Penne z kurczakiem i pieczarkami

Opublikowano 7 maja, 2014 w Dania główne, Dania z makaronem



penne z kurczakiem i pieczarkami

 Pyszny pomysł na szybko obiad.

Składniki:
200 g makaronu Penne Rigate Arrighi
1 pierś z kurczaka
250 g pieczarek
70 g śmietany 36 %
70 g śmietany 18 %
sól, pieprz
świeża posiekana natka pietruszki

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroimy w dość drobną kostkę i rumienimy na patelni. Dodajemy pokrojone w plastry pieczarki, podsmażamy aż zmiękną, doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy śmietankami, mieszamy szybko. Dusimy 1- 2 minuty.
Na talerz wykładamy makaron, na to kurczaka z sosem i posypujemy natką pietruszki.
Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email



1 komentarz

  1. Szybki obiadek, ale jaki efektowny:)

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *