Menu+

Pasztet z tuńczyka

Opublikowano 26 kwietnia, 2014 w Dodatki, Pasty kanapkowe, Przystawki i przekąski



 pasztet-z-tunczyka

Pasztet z tuńczyka, doprawiony na ostro. Idealny na kanapki. Przepis Robert Makłowicza z małymi zmianami.

Składniki:
1 słoiczek tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo
100 g masła
2 fileciki anchois
sok z 1/2 cytryny
szczypta chilli w proszku
sól, pieprz

Miękkie masło wraz z tuńczykiem i filecikami anchois miksujemy na gładką masę za pomocą blendera. Dodajemy sok z cytryny, chilli oraz sól i pieprz. Ponownie miksujemy. Pasztet schładzamy w lodówce.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



4 komentarze

  1. Ciekawy pomysł na smarowidło 🙂

    • Dziękuję i polecam

  2. Do kanapek idealny:)

  3. Uwielbiam tuńczyka, więc taki pasztet jest idealny!

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *