Menu+

Pasta z makreli

Opublikowano 27 marca, 2014 w Pasty kanapkowe, Przystawki i przekąski, Ryby



 pasta-z-makreli-z-orokiem-kiszonym

Pyszna pasta z makreli na kanapki.

Składniki:
1 wędzona makrela
2 ugotowane na twardo jajka
3 ogórki konserwowe
1 szalotka
1 łyżka posiekanego koperku lub pietruszki
4-5 łyżek jogurtu naturalnego
3 łyżki musztardy (ostrej)
sól,pieprz

Makrelę oddzielamy od ości i przekładamy do miseczki. Dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę ogórki i szalotkę. Jajka ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy posiekany koperek, jogurt i musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *