Menu+

Pasta z fasoli i suszonych pomidorów

Opublikowano 29 marca, 2014 w Dania fit, Pasty kanapkowe, Przystawki i przekąski, Śniadania



SONY DSC

Warzywa strączkowe to nieocenione źródło pierwiastków mineralnych. Z białej fasoli możemy zrobić pyszne smarowidło pełne witamin.

Składniki:
1/2 szkl suchej fasoli
3 pomidory suszone na słońcu w oleju Ponti
1 łyżka nasion słonecznika
5 łyżeczek oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
3 ząbki czosnku
sól,pieprz

Fasolę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odsączamy. W pojemniku blendera umieszczamy fasolę, suszone pomidory, nasiona słonecznika, czosnek i zalewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy do otrzymania gładkiej pasty.

Smacznego!

 

Print Friendly



2 komentarze

  1. to musi być smaczne

    • i zdrowe polecam !

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *