Pasta kanapkowa z ciecierzycy

SONY DSC

Pasta z ciecierzycy z marchewką, idealna na kanapki.

Składniki:
1 puszka ciecierzycy konserwowej
1 marchewka
1 szalotka
1-2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
papryka słodka w proszku
curry w proszku
sól
pieprz

Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, szalotkę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i dusimy do miękkości marchewkę z szalotką. Studzimy.Ciecierzycę odsączamy na sitku i płuczemy. Miksujemy z czosnkiem, marchewką i szalotką na gładką pastę. Doprawiamy solą, pieprze, curry i papryką.

Smacznego!

Mogą Ci posmakować...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search