Menu+

Pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem

Opublikowano 22 marca, 2016 w Przystawki i przekąski, Wielkanoc



Pasta jajeczna z wędzoną szynką i szczypiorkiem podana z chrupiącą czerwoną papryką.

Składniki:
3 jajka
4 plastry wędzonej szynki
mały pęczek szczypiorku
1/2 papryki czerwonej
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
sól,pieprz

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Kroimy w kosteczkę. Szynkę kroimy w kosteczkę, szczypiorek siekamy. Mieszamy jajka, szynkę i szczypiorek z majonezem i musztardą. Doprawiamy solą i pieprzem. Paprykę czerwoną siekamy w drobniutką kosteczkę. Pastę nakładamy na pieczywo i wierzch posypujemy czerwoną papryką i szczypiorkiem.

Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *