Menu+

Papryczki marynowane z pikantnym serkiem

Opublikowano 16 lutego, 2018 w Przetwory



Marynowane papryczki z pikantnym serkiem, idealny dodatek do kanapek i jako przekąska na imprezę.

Składniki:
małe kolorowe papryczki
serek naturalny śmietankowy
papryka ostra w proszku
czosnek
oliwa z oliwek
ulubione zioła

Z papryczek odkrawamy górną część, usuwamy ze środka nasiona i gotujemy papryczki 5 minut. Odcedzamy natychmiast i studzimy.
Serek naturalny mieszamy z ostrą papryką, dajemy tyle ile lubimy.Nadziewamy papryczki i układamy je w słoiczkach. Dodajemy pokrojone w plasterki ząbki czosnku i po łyżce ziół. Zalewamy oliwą. Na drugi dzień są już dobre do jedzenia.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *