Menu+

Pancakes z bananami i orzechami w miodzie

Opublikowano 6 marzec, 2018 w Śniadania



Naleśniki na śniadanie z bananami, miodem i orzechami.

Składniki:
Ciasto:
1,5 szkl mleka
2 szkl mąki
2 jajka
75 g roztopionego masła
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 szkl cukru pudru
szczypta soli
2 łyżki oleju rzepakowego
+ do podania
2 banany
100 g orzechów włoskich
150 g miodu

Wszystkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą w misce. Mąkę najlepiej przesiać z proszkiem do pieczenia. Smażymy na suchej teflonowej patelni, w cieście jest olej także nie powinny przywierać.

Na drugą patelni dajemy miód i posiekane orzechy, karmelizujemy kilka minut.

Naleśniki podajemy z bananami pokrojonymi w plasterki i polewamy miodem z orzechami.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



2 komentarze

  1. Ale mają super kształt, niedługo mam rocznicę z moim chłopakiem, z chęcią bym mu takie zrobiła. Zapraszam do mnie 🙂

    • Na pewno świetny pomysł na sniadanie w rocznicę 😉

Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *