Menu+

Naleśniki „ruskie”

Opublikowano 29 sierpnia, 2018 w Dania główne



Szybkie naleśniki które możemy przygotować gdy zostaną nam ziemniaki z obiadu. Mniej pracochłonna wersja pierogów ruskich.

Składniki: (na 2 osoby)
6 naleśników
4 ugotowane spore ziemniaki
50 g sera twarogowego
100 g boczku
1 cebula
świeży koperek
sól,pieprz

Ugotowane ziemniaki przeciskamy razem z serem przez praskę (jak nie mamy praski czy maszynki to można ziemniaki porządnie roztłuc widelcem razem z serem). Doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Farsz nakładamy na naleśniki i składamy w koperty.
Z boczku i cebulki przygotowujemy zasmażkę.
Naleśniki układamy na talerzu, posypujemy zasmażką oraz świeżym koperkiem.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



1 komentarz

  1. Też je robię czasami. Są pyszne. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2018! Ziemniaki to też psianka. Pozdrawiam

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *