Menu+

Naleśniki „ruskie”

Opublikowano 29 sierpień, 2018 w Dania główne



Szybkie naleśniki które możemy przygotować gdy zostaną nam ziemniaki z obiadu. Mniej pracochłonna wersja pierogów ruskich.

Składniki: (na 2 osoby)
6 naleśników
4 ugotowane spore ziemniaki
50 g sera twarogowego
100 g boczku
1 cebula
świeży koperek
sól,pieprz

Ugotowane ziemniaki przeciskamy razem z serem przez praskę (jak nie mamy praski czy maszynki to można ziemniaki porządnie roztłuc widelcem razem z serem). Doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Farsz nakładamy na naleśniki i składamy w koperty.
Z boczku i cebulki przygotowujemy zasmażkę.
Naleśniki układamy na talerzu, posypujemy zasmażką oraz świeżym koperkiem.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



1 komentarz

  1. Też je robię czasami. Są pyszne. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2018! Ziemniaki to też psianka. Pozdrawiam

Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *