Menu+

Na podwieczorek coś słodkiego- pieczona figa z miodem, orzechami i rodzynkami

Opublikowano 23 wrzesień, 2012 w Desery, Przystawki i przekąski



Na podwieczorek, żeby umilić sobie dzień proponuje coś słodkiego. Pyszna figa z jeszcze pyszniejszymi dodatkami.

Składniki:
4 figi
4 łyżeczki miodu
4 łyżeczki masła
1 łyżeczka cynamonu
kilka rodzynek
garść posiekanych orzechów włoskich

Figi rozkrawamy na cztery nie przecinając do końca, układamy w naczyniu żaroodpornym. Do środka władamy po 1 łyżeczce płatków masła, posypujemy odrobiną cynamonu, rodzynkami i posiekanymi orzechami. Na koniec polewamy miodem. Tak przygotowane figi zapiekamy ok 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni na funkcji grill.

Smacznego !

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *