Menu+

Na kolacje – wykwintnie i lekko – ravioli z łososia z twarożkiem

Opublikowano 23 wrzesień, 2012 w Przystawki i przekąski, Wielkanoc



Nasz ostatni posiłek dnia powinien być przede wszystkim lekki, ale moim zdaniem także wykwintny, ravioli z łososia nada się idealnie.

Składniki:( 1 porcja)
1 placek tortilli
kilka plastrów wędzonego łososia
50 g twarożku kanapkowego
2 rzodkiewki
szczypiorek
pieprz

Z placków tortilli  wykrawamy małe kwadraciki. Z plastrów łososia trochę większe niż z tortilli. Twarożek mieszamy z drobniutko posiekaną rzodkiewką i szczypiorkiem, doprawiamy pieprzem i mieszamy dokładnie. Przed sobą układamy kwadracik z tortilli, na środku układamy kuleczkę twarożku z rzodkiewką i szczypiorkiem, przykrywamy kwadracikiem łososia,dociskamy brzegi.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



3 komentarze

  1. Pięknie podane, niezwykle nazwane ; ) A tak naprawdę to kwintesencja prostoty i elegancji : ) Szał !

    • Dziękuję bardzo , ładnie powiedziane ;p

  2. Rzeczywiście i lekko i pysznie, akurat na jeden kęs ! Pozdrawiam 🙂

Zostaw odpowiedź dla Samantha Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *