Pyszne serniczki na jeden kęs.
Składniki:
450 g twarogu do serników
100 ml mleka skondensowanego słodzonego
1 jajko
1 łyżeczka pasty waniliowej lub ekstraktu waniliowego
3 łyżki cukru
1/4 szkl malin
1/4 szkl jeżyn
1/4 szkl jagód
+ 3 łyżki cukru
Maliny, jagody i jeżyny miksujemy po kolei, oddzielnie za pomocą blendera, następnie przeciskamy przez gęste sito i mieszamy z 1 łyżką cukru. Tak przygotowane odstawiamy.Ser, mleko skondensowane, cukier, pastę waniliową i jajko mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i rozdzielamy do nich masę serową. Na wierzchu robimy kleksy z przetartych owoców. Następnie za pomocą wykałaczki robimy na wierzchu „esy floresy”. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na ok 30 minut.
Smacznego!