Menu+

Muffinkowe serniczki z owocami

Opublikowano 7 sierpnia, 2013 w Desery



Muffinkowe serniczki

Pyszne serniczki na jeden kęs.

Składniki:
450 g twarogu do serników
100 ml mleka skondensowanego słodzonego
1 jajko
1 łyżeczka pasty waniliowej lub ekstraktu waniliowego
3 łyżki cukru
1/4 szkl malin
1/4 szkl jeżyn
1/4 szkl jagód
+ 3 łyżki cukru

Maliny, jagody i jeżyny miksujemy po kolei, oddzielnie za pomocą blendera, następnie przeciskamy przez gęste sito i mieszamy z 1 łyżką cukru. Tak przygotowane odstawiamy.Ser, mleko skondensowane, cukier, pastę waniliową i jajko mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i rozdzielamy do nich masę serową. Na wierzchu robimy kleksy z przetartych owoców. Następnie za pomocą wykałaczki robimy na wierzchu “esy floresy”. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na ok 30 minut.

Smacznego!

Print Friendly



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *