Menu+

Mozaika z indyka

Opublikowano 4 lipca, 2014 w Domowe wędliny



mozaika z indyka

Pyszna i nietłusta wędlinka na kanapki, dobrze doprawiona i aromatyczna. W przygotowaniu pomógł mi szynkowar, który znajdziecie tutaj.

Składniki:
900 g piersi z indyka
20 g przyprawy Natura Smak John
20 g przyprawy Natura Smak Sułtańska
żelatyna

Pierś z indyka kroimy w drobną kostkę, dzielimy na wie miseczki i jedną część mieszamy z jedną przyprawą a drugą z drugą. Mięsko układamy na przemian w szynkowarze, przesypując żelatyną. Szynkowar zamykamy. Wstawiamy do garnka z gotującą się wodą ( na dno kładziemy ściereczkę) tak by woda była ok 1 cm poniżej brzegu. Gotujemy pod przykryciem w temperaturze 90 stopni około 65 minut. Pozostawiamy w prasce na noc do zastygnięcia.
Smacznego!

Print Friendly



4 komentarze

  1. domowe wędliny są najlepsze, a ta jeszcze wygląda bosko 🙂

    • Racja te ze sklepu są wogle bez smaku 😉 domowe najlepsze i bez chemii

  2. Pyszna, zdrowa i pięknie się prezentuje…

    • Dziękuję 😉

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *