Menu+

Mini fritatty z cukinii z kabanosami

Opublikowano 10 czerwca, 2014 w Piknik, Przystawki i przekąski



SONY DSC

Małe frittaty z cukinii z kabanosem i serem, idealne na piknik.

Składniki
1 mała cukinia
4 kabanosy drobiowe
4 jajka
20 g tartego sera żółtego
4 łyżki śmietany 18 %
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól, pieprz
masełko czosnkowe do wysmarowania formy

Cukinię ścieramy na drobnych oczkach. Odciskamy z płynu, dodajemy posiekanego w plasterki kabanosa, ser, roztrzepane jajka, szczypiorek i śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem. Formę na muffinki smarujemy masłem czosnkowym i wypełniamy ją masą. Frittaty pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!

Print Friendly



2 komentarze

  1. Piękna przekąska zwłaszcza na teraz 🙂 no i idealnie sprawdzi się na piknik 🙂
    Pozdrawiam 🙂

    • Dziękuje i pozdrawiam

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *