Menu+

Maliny w syropie do herbaty – najlepszy przepis.

Opublikowano 20 wrzesień, 2013 w Przetwory



Maliny do herbaty w syropie

Robiłam już kiedyś maliny do herbaty, zasypując je cukrem i pasteryzując. Nie bardzo jednak podobało mi się to, że po pasteryzacji wychodziło tylko pól słoiczka zawartości. Dlatego postanowiła zrobić to innym sposobem i wyszło rewelacyjne. Do herbatki można dawać zarówno świeże malinki jak i syrop, który je otacza.

Składniki:
świeże maliny
syrop malinowy ( przepis na domowy syrop malinowy tutaj)

Do czystych i wyparzonych słoiczków wkładamy jak najwięcej malin, nie ściskając ich by się nie rozleciały. Zalewamy je syropem malinowym i zakręcamy. Pasteryzujemy 15 minut. Odwracamy do góry dnem i pozostawiamy do ostygnięcia.

Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *