Menu+

Lodowa terrina z Toblerone

Opublikowano 13 marzec, 2015 w Desery



SONY DSC

Pyszna lodowa terrina z Toblerone, świetny deser na upalne dni.

Składniki:
100 g Toblerone z białej czekolady
Warstwa czekoladowa:
1/2 szkl kremówki
1/4 szkl mleka skondensowanego słodzonego
2 łyżki kakao
Warstwa waniliowa:
1/2 szkl kremówki
2 łyżki słodzonego mleka skondensowanego
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Toblerone tniemy w plastry. Miskę wykładamy folią spożywczą i wykładamy ją do okoła plastrami Toblerone.Wkładamy do zamrażarki.
Przygotowujemy masę czekoladową. Kremówkę ubijamy na sztywno i mieszamy z mlekiem i kakao. Przygotowujemy warstwę waniliową. Kremówkę ubijamy na sztywno i mieszamy z mlekiem oraz wanilią.

Do miseczki przekładamy 2/3 masy czekoladowej tak by pokryła dno i boki. Przekładamy na ok 15 minut do zamrażarki. Po tym czasie wlewamy masę waniliową i wierzch pokrywamy resztą masy czekoladowej.
Wkładamy do zamrażarki do całkowitego zamarznięcia.
Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email



5 komentarzy

  1. pyszniutki deserek; pozdrawiam

    • dziękuję i polecam

  2. Smakołyk pierwsza klasa no i z białą czekoladą-uwielbiam!

  3. Brzmi i wygląda nieprzyzwoicie dobrze! 🙂

    • Dziękuje 😉 na pewno jest nieprzyzwoicie słodka i kaloryczna hehe

Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *