Menu+

Kurczak z bok choy

Opublikowano 4 listopada, 2014 w Inne



SONY DSC

Łatwy i szybko w przygotowaniu kurczak z kapustą bok choy.

Składniki:
3 piersi z kurczaka
2 łyżki oleju
4 kapusty bok choy
kawałek imbiru
Marynata:
1/2 łyżki sosu sojowego
1/2 łyżki mąki kukurydzianej
Sos:
1/2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki wody
1/4 łyżki oleju sezamowego
odrobina pieprzu
1/2 łyżeczki cukru

Kurczaka kroimy w cienkie paski i wkładamy do sosu sojowego wymieszanego z mąką kukurydzianą.Odstawiamy na 10 minut.
Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy i smażymy szybko i na dużym ogniu kurczaka. Dokładamy pokrojoną na kawałki kapustę, starty imbir oraz resztę składników sosu. Wszystko razem podsmażamy ok 10 minut.
Podajemy od razu z ryżem.
Smacznego!

Print Friendly



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *