Kruchy placek z porzeczkami

Szybki i banalnie prosty deser ze świeżymi owocami. Ładnie się prezentuje, więc nada się na niespodziewane odwiedziny.

Składniki:

płat ciasta francuskiego
3 szklanki czerwonych porzeczek
cukier kryształ
cukier puder

Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 7 cm paski i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Obficie posypujemy cukrem kryształem. Na całej powierzchni rozkładamy czerwone porzeczki, znów obficie posypujemy cukrem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok 15 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

Mogą Ci posmakować...

Jedna odpowiedź

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search