Menu+

Krokiety ze szpinakiem i fetą

Opublikowano 3 grudzień, 2014 w Dania główne



SONY DSC

Pyszne krokiety ze szpinakiem i fetą, polecam świeży szpinak nie mrożony, moim zdaniem mrożony smakuje jak glony, a świeży to inna bajka !

Składniki:
8 naleśników
300 g szpinaku
1/2 kostki fety
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
+ do panierowania
jajko i bułka tarta

Szpinak podsmażamy na masełku razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, niezbyt długo, ale aż będzie miękki. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Studzimy. Ostudzony szpinak mieszamy z pokruszoną w rękach fetą. Farsz wykładamy na naleśniki, zwijamy krokiety i panierujmy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoto.
Polecam z surówką z marchewki i pora.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



2 komentarze

  1. Bardzo podoba mi się ten talerzyk 🙂 Gdzie taki można kupić? 🙂

    • to luminarc model iris, pozdrawiam

Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *