Menu+

Kotlety ziemniaczano- pieczarkowe z jajkiem w koszulce

Opublikowano 21 wrzesień, 2018 w Dania główne



Składniki:
500 g ugotowany ziemniaków
300 g pieczarek
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 jajko
2 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
bułka tarta
sól, pieprz
+
jajka do ugotowania w koszulkach

Pieczarki ścieramy na tarce i podsmażamy, studzimy. Ziemniaki przepuszczamy przez praskę, mieszamy z pieczarkami, natką , jajkiem, mąkami i doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy trochę bułki tartej jakby masa była zbyt rzadka.

Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.

Jajka gotujemy w koszulkach.

Kotleciki podajemy z jakiem na wierzchu.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *