Menu+

Kotlety ziemniaczane z pieczarkami

Opublikowano 19 stycznia, 2017 w Dania główne




Składniki:
1kg ugotowanych Ziemniaków
0,5kg pieczarek
2 jajka
mąka ok. 3 łyżki
3 cebule
Kawałek boczku na zasmażkę

Pieczarki targujemy i podsmażamy z odrobiną soli i pieprzu na patelni. Odstawiamy do ostudzenia. Ziemniaki mielimy z jedną cebulą, następnie wyrabiamy z jajkami i mąką. Najlepiej jak ciasto nie będzie lepiło się do rąk, jeżeli jest za żadkie to trzeba dodać więcej mąki, jak to nie pomaga to nie ja co za dużo mąki dawać, wtedy trzeba lepić kotleciki z rękami w mące. Gdy ciasto będzie gotowe lepimy kotleciki z pieczarkami w środku i smażymy na złoto. Do tego robimy zasmażkę z pozostałych cebul i boczku, można tez podać kotleciki z jakimś sosem albo poprosi surówką.
Smacznego !

Print Friendly, PDF & Email



1 komentarz

  1. Moje ulubione! Bardzo smaczne 🙂

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *