Menu+

Kotlety z suszonych grzybów

Opublikowano 13 grudnia, 2015 w Boże Narodzenie



SONY DSC

Pyszne kotlety z suszonych grzybów, idealne na Wigilijny stół.

Składniki:(ok 16 szt.)
120 g suszonych grzybów
1 cebula
2 czerstwe bułki
200 ml mleka
2 jajka
100 g bułki tartej
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
5 łyżek masła

Grzyby zalać 0,5 l wody, odstawić na godzinę. Po tym czasie gotować na małym ogniu przez 50 minut. Bułki namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę posiekać drobno i podsmażyć na 1 łyżce masła.

Grzyby, cebulę i bułki zmielić. Całą masę przesmażyć na 1 łyżce masła. Doprawić, zdjąć z ognia, przestudzić. Wymieszać z jajkami i natką pietruszki.

Z gotowej masy formować okrągłe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron na pozostałym maśle.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *