Menu+

Kotlety z kurczaka po parysku

Opublikowano 28 maja, 2020 w Dania główne



Jeżeli znudził Ci się już standardowy schabowy to, będzie to dla niego smaczna alternatywa. Delikatna i puszysta panierka jakby z ciasta biszkoptowego.

Składniki: (na dwie osoby)
1 pierś z kurczaka
2 jajka
1,5 łyżki mąki
czosnek granulowany
sól, pieprz
olej,

Filet z kurczaka przecinamy na pół by powstały dwa filety, lekko rozbijamy. Doprawiamy z obu stron solą, pieprzem i czosnkiem. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, do ubitych dodajemy po jednym żółtku, delikatnie mieszamy. Następnie mąkę i delikatnie mieszamy. Doprawiamy również solą i pieprzem. Filety moczymy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego !

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *