Menu+

Kotlety pożarskie drobiowe

Opublikowano 11 grudnia, 2017 w Dania główne



Delikatne kotleciki drobiowe z siekanego mięsa.

Składniki( na 2 osoby – 4 kotleciki):
1 większa pierś z kurczaka
1 jajko – osobno białko i żółtko
1 łyżka stopionego masła
2 ząbki czosnku
1 łyżka bułki tartej
posiekana natka pietruszki
sól, pieprz, papryka słodka i ostra
+ do panierowania
bułka tarta, jajko, mąka
i masło klarowane do smażenia

Pierś z kurczaka drobno siekamy, mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami.

Żółtko ucieramy z masłem w miseczce do połączenia i dodajemy do mięsa, mieszamy. Dodajemy bułkę tartą i posiekana pietruszkę.

Z gotowej masy formujemy kotleciki i panierujemy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej.

Smażmy kotleciki na złoty kolor na masełku klarowanym.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *