Menu+

Kotlety mielone z pieczarkami

Opublikowano 6 lutego, 2016 w Dania główne



kotlety mielone z pieczarkami

Pyszne domowe kotlety mielone z farszem z pieczarek i cebulki.

Składniki:
500 g mięsa mielonego
przyprawa do mięsa mielonego
300 g pieczarek
1 cebula
mąka
śmietana 18 % do sosu
do podania :
gotowane ziemniaczki
sałatka ze śmietanką

Pieczarki i cebulkę kroimy w drobną kostkę. Cebulkę szklimy na oleju i posypujemy solą i pieprzem. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy pieczarki. Podsmażamy wszystko aż się zrumieni. Odstawiamy do ostygnięcia.
Mięso mielone doprawiamy i formujemy placuszki, na środek dajemy łyżeczką pieczarek i sklejamy kotleciki. Kotleciki obtaczamy w mące i rumienimy w głębokiej patelni na oleju. Z kotlecików powinien utworzyć się sosik, który zaciągamy śmietanką.
Kotleciki podajemy z ziemniaczkami i sałatką.

Smacznego!

Print Friendly



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *