Menu+

Kotlet de volaille z grzybami

Opublikowano 24 października, 2013 w Dania główne, Jesień



de volaille z grzybami

Popularny kotlet w trochę innej wersji.

Składniki: (na 2 os)
1 pierś z kurczaka
sól, pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 filiżanka smażonych grzybów ( u mnie opieńki)
2 pałeczki masła
mąka
jajko
bułka tarta

Pierś z kurczaka rozkrajamy wzdłuż na pół, tak by otrzymać dwa kotlety. Rozbijamy je jak najcieniej i oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Na środku każdego układamy grzyby, posypujemy pietruszką i układamy pałeczkę masła.

de volaille

Zwijamy jak krokieta, formujemy w dłoniach nadając odpowiedni kształt. Panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy w głębszym tłuszczu obracając, na złoto, na małym ogniu dość długo, żeby nie był w środku surowy(chyba ze smażymy w głębokim tłuszczu wtedy krócej).
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!

Print Friendly



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *