Menu+

Koreczki z serkiem i wędzoną szynką

Opublikowano 24 listopada, 2015 w Przystawki i przekąski



koreczki z serkiem

Przekąska na imprezę – serowe koreczki w ziołach i papryce z dodatkiem wędzonej szynki.

Składniki:
serek naturalny kanapkowy – gęsty
koperek
pietruszka
żółta papryka
szynka wędzona lub długo dojrzewająca
sól, pieprz

Serek doprawiamy sola i pieprzem, dokładnie mieszamy. Koperek i pietruszkę drobno siekamy. Paprykę kroimy w malutką kosteczkę. Szynkę w paseczki. Z serka robimy kuleczki, jeżeli lepi się mocno do rąk to robimy to zwilżonymi rękami. Obtaczamy kulki z serka w koperku, pietruszce i papryce na zmianę. Nadziewamy serowe kulki i kawałki szynki na patyczki do koreczków.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



1 komentarz

  1. Będą idealne na imprezę Sylwestrową 😉

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *