Kolorowy arbuz z galaretek

Arbuz

Zamiast wyrzucać skórę z arbuza można użyć jej ponownie, przygotowując galaretkowego arbuza jako słodką przekąskę.

Składniki:
1 mini arbuz
1 galaretka Winiary Mohito
1 galaretka Winiary Pina Colada
1 galaretka Winiary Blue curacao
1 galaretka Winiary Margarita

Z arbuza wydrążamy miąższ, np. z pomocą metalowej łyżki do lodów. Miąższ można zużyć do sorbetu czy koktajlu, albo po prostu zjeść. Galaretki przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w odstępach czasu tak by zalewać kolejne warstwy w arbuzie. Schładzamy, kroimy na ćwiartki i podajemy, świetna przekąska na imprezę i nie tylko.

Smacznego!

Mogą Ci posmakować...

2 Responses

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search