Kolorowe bezy
Łatwy i szybki w przygotowaniu deser. Bezy wychodzą kruche i słodziutkie.
Składniki:
4 białka
szczypta soli
250 g cukru pudru
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy cukier puder i dalej ubijamy, do uzyskania bardzo sztywnej konsystencji.
Woreczek szprycy smarujemy z dwóch stron barwnikami. Przekładamy masę bezową i wyciskamy na blachę do pieczenia.
Piec ok 45 minut w 140 stopniach.
Smacznego!
Wygląda trochę jak pasta do zębów 🙂 Na pewno smaczne. Pozdrawiam
Hehe no rzeczywiście kolory podobne;p
Wyglądają jak pasta do zębów 😀
Świetnie wyglądają takie kolorowe 🙂
Mi się skojarzyło z takimi laseczkami – lizakami, ale faktycznie, w tej paście do zębów też coś jest 😉