Menu+

Kalafior i marchewka w cieście piwnym

Opublikowano 25 października, 2013 w Przystawki i przekąski



panierowane kalafiory

Składniki:
1 kalafior
kilka mini marchewek
1,5 szkl mąki
2 jajka
3 szkl jasnego piwa
sól,pieprz

Kalafior i marchewkę zalewamy wrzątkiem na ok 2 minuty. Odcedzamy i pozostawiamy na czas przygotowania ciasta.
Mąkę, jajka i piwo miksujemy ze sobą, doprawiamy sola i pieprzem. Ciasto odstawiamy na 1 h do lodówki.
Po tym czasie rozgrzewamy tłuszcz. Warzywa maczamy w cieście i smażymy na głębokim tłuszczu. Podajemy z ulubionym sosem.
Smacznego!

Print Friendly



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *