Menu+

Jajka z ziołowymi pastami

Opublikowano 16 kwietnia, 2014 w Śniadania, Wielkanoc



jajka-z-ziolowymi-pastami

Idealna przekąska na wielkanocny stół, pięknie się prezentuje i jest bardzo smaczna.

Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
3 łyżki majonezu
1 łyżka posiekanej bazylii
1/2 łyżeczki papryki wędzonej w proszku
1 łyżka posiekanej pietruszki
1 łyżka posiekanego koperku
1/2 łyżeczki przyprawy czosnek staropolski
1 łyżka posiekanej rzeżuchy
1/2 łyżeczki kurkumy
sól,pieprz

Jajka przekrawamy na pół, wyjmujemy z nich żółtka i przecieramy je przez gęste sito. Przekładamy po równo do 3 miseczek i do każdej dajemy łyżkę majonezu. Do pierwszej miseczki dodajemy także posiekaną drobniutko bazylię i paprykę w proszku, do drugiej pietruszkę, koperek i przyprawę czosnek staropolski, do trzeciej  drobno posiekaną rzeżuchę i kurkumę. Każdą pastę doprawiamy lekko solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Za pomocą szprycy wyciskamy pasty do jajek.
Smacznego!

Jajka na WielkanocWielkanocne Smaki - edycja IV

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *