Menu+

Jajka z musem z avocado

Opublikowano 22 marca, 2016 w Przystawki i przekąski, Wielkanoc



jajka z łososiem i avocado

Jajka otulone wędzonym łososiem z musem z avocado. Idealna przystawka na wielkanocne śniadanie. Inspiracja.

Składniki:
4 jajka
4 plastry wędzonego łososia
1 avocado (musi być mocno dojrzałe)
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
chilli

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Avocado obieramy i miksujemy blenderem z majonezem, solą, pieprzem i odrobiną chilli. Z jajek odkrawamy dwie końcówki z góry i z dołu, tak by jajko stało (odkrojone końcówki możemy wykorzystać do czegoś innego, np. pasty jajecznej) Jajka owijamy łososiem, na górę wyciskamy szprycą pastę z avocado.

Smacznego!

Print Friendly



1 komentarz

  1. fajna przystaweczka:)

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *