Menu+

Jajka faszerowane łososiem

Opublikowano 20 lutego, 2016 w Wielkanoc



jajka faszerowane lososiem

Pyszna przekąska na Wielkanoc, imprezę lub też zdrowe i pożywne śniadanie na codzień.

Składniki:
3 jajka
100 g wędzonego łososia
1 łyżka majonezu
sól, pieprz

pietruszka natka

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół. Wyjmujemy żółtka i przekładamy je do miseczki. Łososia drobniutko siekamy (tak jak na tatar), dodajemy do żółtek, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z majonezem oraz posiekaną drobno pietruszką do uzyskania mniej więcej jednolitej masy. Masę nakładamy do wydrążonych połówek jajek.
Smacznego !

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *