Menu+

Indycza pierś na kanapki

Opublikowano 11 maja, 2012 w Dodatki



Delikatna, zdrowa i pyszna. Taką wędlinkę na kanapki zrobimy szybko i będzie o niebo lepsza od sklepowych.

Składniki:
1kg pierś z indyka
1 cytryna
2 ząbki czosnku
sól i pieprz

Do miseczki ścieramy skórkę z wyparzonej cytryny. Z połowy wyciskamy sok. Czosnek siekamy drobniutko i również dodajemy. Doprawiamy solą i pieprzem.  Pierś z indyka nacieramy solą i pieprzem i obtaczamy w marynacie. Odstawiamy na co najmniej 1 h do lodówki.  Po tym czasie wkładamy w rękaw do pieczenia i pieczemy tak ok 30 – 35 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

Print Friendly



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *