Menu+

Gulasz ze schabu

Opublikowano 26 marzec, 2014 w Dania główne



gulasz ze schabu

Pyszne danie z dużą ilością warzyw w pysznym sosie.

Składniki:
200 g schabu
2 duże marchewki
1 duża papryka
1 duża cebula
10 szt pieczarek
4 łyżki przecieru pomidorowego Valfrutta
olej rzepakowy
kasza gryczana do podania
3 liście laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
3 ziarna pieprzu czarnego

Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju w większym garnku. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, przesmażamy. Dodajemy marchewkę pokrojoną w plasterki, paprykę w paski i pieczarki pokrojone w mniejsze kawałki. Podsmażamy ok 5 minut. Zalewamy całość wodą, tak by całość zakryła, dodajemy przecier pomidorowy, ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Dusimy po przykryciem ok 20 minut.
Gulasz podajemy z kaszą gryczaną i ulubiona surówką.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



8 komentarzy

  1. Mniam! Piękne naczynka 🙂 Pozdrawiam i zapraszam do siebie.

    • Dziękuję, na pewno odwiedzę 😉

  2. Bardzo lubię schab w takim wydaniu 🙂

    • Dużo warzyw samo zdrowie !

  3. Ale wygląda przepysznie! Uwielbiam gulasz 🙂

    • Dziękuję 😉 ja również uwielbiam

  4. gulasz wyszedl fajny.Mezowi smakowalo:)

    • Cieszę się bardzo 😉

Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *