Menu+

Grillowana pierś z kurczaka ze szpinakiem

Opublikowano 28 lipca, 2014 w Dania główne



grillowana-piers-z-kurczaka-pod-szpianakiem

Pyszna i zdrowia grillowana pierś z kurczaka ze szpinakiem.

Składniki (2 osoby):
2 sznycle z piersi kurczaka
200 g świeżego szpinaku
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka masła
50 -70 g serka naturalnego
sól, pieprz

Piersi z kurczaka doprawiamy z obu stron solą i pieprzem i grillujemy na złoto. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła, wrzucamy posiekany drobno czosnek i podsmażamy chwilkę, po tym czasie dodajemy posiekany szpinak i podsmażamy ok 5 minut. Wyłączamy gaz i mieszamy szpinak z serkiem naturalnym, doprawiamy do smaku. Na talerz wykładamy pierś z kurczaka i na nią wykładamy szpinak. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



3 komentarze

  1. Same pyszności 🙂

  2. często robię takiego kurczaka ze szpinakiem na lekki i smaczny obiad 🙂 uwielbiam!

  3. Mniam, wspaniała propozycja obiadu, dla mnie bomba! 🙂

Zostaw odpowiedź dla wenus-lifestyle Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *