Menu+

Grillowana pierś z kurczaka z serem w towarzystwie twarożku ze świeżymi warzywami

Opublikowano 9 lipca, 2013 w Grill



kurczak z grilla

Dobry sposób na soczystego kurczaka z grilla.

Składniki:
2 piersi z kurczaka
4 plastry sera
ulubione przyprawy
serek naturalny( polecam śmietankowy łaciaty)
4-5 rzodkiewek
1/3 pęczka szczypiorku
sól,pieprz

Piersi z kurczaka rozkrawamy na pół, tak by uzyskać 4 części. Każdą przyprawiamy według uznania, ja przyprawiam vegetą i pieprzem i moczymy w wodzie najlepiej przez noc. Dzięki temu kurczak będzie soczysty. Po wyjęciu z wody można jeszcze trochę doprawić. Tak przygotowane układamy na grillu i czekamy aż zrumienią się z obu stron. pod koniec układamy plasterek sera by się stopił. Przygotowujemy twarożek. Do miseczki przekładamy serek, dodajemy posiekaną drobniutko rzodkiewkę i szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem ( uwaga na sól, bo serki są słone). Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy wraz z piersią z kurczaka.

Smacznego!

Print Friendly



2 komentarze

  1. Delikatna pierś i lekki twarożek, pyszności 😉

  2. Kurczaczek + ser = niebo w gębie! Tym bardziej z grilla. 🙂

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *