Menu+

Gozleme

Opublikowano 14 maja, 2013 w Przystawki i przekąski



Gozleme

Przysmak z kuchni tureckiej z fetą  i pietruszką.

Składniki:
2 płaty ciasta filo
1/2 pęczka pietruszki
1/2 kostki fety
roztopione masło klarowane

Pietruszkę siekamy drobno, przekładamy do miseczki i dodajemy rozkruszoną fetę, doprawiamy pieprzem. Mieszamy i rozdrabniamy za pomocą widelca. Na blacie rozkładamy płatu ciasta, smarujemy masłem, składamy na pół, znów smarujemy masłem i układamy na środku farsz, składamy jak kopertę smarując masłem po kolejnych złożeniach. Smażmy na rozgrzanym masełku z obu stron na złoto.

Smacznego!

Print Friendly



1 komentarz

  1. mmm… wygląda smakowicie, uwielbiam każde ciasto, które jest tak nadziewane serkiem 🙂

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *