Menu+

Filety z kurczaka z pieczarkami i serem

Opublikowano 19 maja, 2012 w Dania główne



W sam raz na niedzielny obiad. Idealnie komponuje się z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i sałatą ze śmietaną i rzodkiewką.

Składniki:
2 piersi z kurczaka
30 dag pieczarek
1 cebula
30 dag sera żółtego
natka pietruszki
bułka tarta
jajko
olej do smażenia
vegeta
pieprz, sól

Pieczarki i cebulę siekamy drobno. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na rumiano doprawiając vegetą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i dokładnie mieszamy. Piersi z kurczaka dzielimy na porcje, rozbijamy lekko i nacieramy solą oraz pieprzem z obu stron. Panierujemy w jajku i bułce tartej smażymy na rumiano. Zdejmujemy z patelni układamy na blasze do pieczenia i układamy pieczarki na wierzchu.  Ser tarkujemy i posypujemy na wierzchu, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do roztopienia i zrumienienia się sera.

Smacznego !

 

 

 

Print Friendly



3 komentarze

  1. Ja jeszcze troszkę smaruje piersi majonezem. Wiem, wiem – zabójstwo kalorii i cholesterolu, ale na prawdę pyyyyyyszne 🙂
    Miłego weekendu 🙂

    • Z tym majonezem to muszę wypróbować, a z tym zabójstwem to no cóż nie można sobie ciągle wszystkiego odmawiać 😉

  2. ciekawy pomysł, nie jednemu zasmakuje

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *