Menu+

Filety z kurczaka w panierce z suszonych grzybów i orzechów

Opublikowano 16 marca, 2014 w Dania główne, Jesień



 filety-kurczaka-w-panierce-z-suszonych-grzybow-i-orzechow

Filety z kurczaka panierowane w suszonych grzybach z orzechami laskowymi, sezamem i pestkami dyni.

Składniki: ( 2 osoby)
1 pierś z kurczaka
1 jajko
1 szklanka suszonych grzybów
2 łyżki pestek dyni
1 łyżka orzechów laskowych
1 łyżka sezamu
sól,pieprz

Pierś z kurczaka przekrawamy wzdłuż na pół, tak by powstały dwa kotlety. Rozbijamy je delikatnie tłuczkiem z obu stron (przez folię).
Do pojemnika blendera przekładamy grzyby, pestki dyni, orzechy i sezam. Miksujemy na proszek.
W miseczce rozbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Piersi z kurczaka panierujemy w jajku, a następnie w mieszance z grzybami.
Smażymy filety, aż się zrumienią.
Podajemy z kaszą gryczaną.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *