Menu+

Faszerowana pierś z kurczaka na kanapki

Opublikowano 30 maja, 2012 w Dodatki



Jedna z moich wędlinek na kanapki. Ponieważ nie lubię sklepowej wędliny i jem tylko swojskie wyroby robię ją regularnie na kanapki. Jest delikatna, soczysta i prze pyszna.

Składniki:
1 pierś z kurczaka
6 suszonych pomidorów
kilak liści bazylii
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy
1 łyżka soku z cytryny
sól,pieprz

Mieszamy oliwę, sok z cytryny, dodajemy posiekany czosnek roztarty z solą. Pierś z kurczaka nacinamy tworząc kieszonkę, smarujemy w środku marynatą, wkładamy suszone pomidory i liście bazylii. Całą pierś smarujemy marynatą ze wszystkich stron i odstawiamy na 15 minut.  Wkładamy do rękawa do pieczenia, związujemy i pieczemy ok 20 minut. Na koniec można rozciąć rękaw i zrumienić skórkę.

Smacznego !

 

 

Print Friendly



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *