Menu+

Faszerowana papryka z grilla

Opublikowano 3 czerwca, 2010 w Dania główne, Grill



Faszerowaną paprykę możemy zrobić nie tylko w piekarniku. Jeszcze lepsza jest ta na grillu. Zawijamy ją w folię i pozwalamy przesiąkać grillowymi smakami.

Składniki:
2 papryki
300 g mięsa mielonego
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 pomidor
1  szkl ugotowanego na półtwardo ryżu
1 jajko
10 dag sera
oregano,sól,pieprz
masło

Papryki przekrawamy na pół, wyjmujemy gniazda nasienne, oczyszczamy.

Na rozgrzaną patelnie dajemy łyżkę masła, wrzucamy ryż, posiekaną w kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek. Podsmażamy. Przekładamy do miseczki i mieszamy z mielonym mięsem, jajkiem, posiekanym drobno pomidorem, , doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Nadziewamy papryki, posypujemy odrobiną startego sera, zawijamy w folię aluminiową i grillujemy  ok 15- 20 minut do miękkości. Podajemy z ketchupem Pudliszki.

Smacznego !

Print Friendly, PDF & Email



1 komentarz

  1. Bardzo lubię paprykę z grilla

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *