Menu+

Dżem z czarnych porzeczek z marcepanem i czekoladą

Opublikowano 30 lipiec, 2013 w Przetwory



dżem z czarnych porzeczek z marcepanem i czekoladą

Przepis znalazłam w moim gotowaniu i postanowiłam zrobić, świetne.

Składniki:
1 kg czarnych porzeczek
1/2 kg cukru żelującego 2:1
10 dag masy marcepanowe
5 dag gorzkiej czekolady

 Porzeczki oczyszczamy z szypułek, płuczemy i miksujemy. Mieszamy z cukrem zelującym i pokruszonym marcepanem. Zagotowujemy, mieszając i gotujemy 3 minuty od momentu zawrzenia. Mieszamy z pokruszoną czekoladą, aż się rozpuści. Przekładamy do słoiczków, zakręcam i pozostawiamy do góry dnem do ostygnięcia.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *