Cukier fiołkowy

cukier fiołkowy 

W lasach znajdziemy jeszcze fiołki, także do roboty i proponuje wykorzystać je na cukier fiołkowy, który użyjemy do ozdabiania naszych wypieków i deserów.

Składniki:
3 łyżki płatków fiołków
6 łyżek cukru

Wykonanie banalnie proste. Do moździerza przekładamy płatki fiołków, zasypujemy cukrem i ucieramy aż powstanie nam fioletowy cukier. Przekładamy go na papier do pieczenia i pozostawiamy do wyschnięcia. Następnego dnia znów rozkruszamy w moździerzu, ale już nie ucieramy i przekładamy do słoiczka.

Smacznego!

Mogą Ci posmakować...

2 Responses

  1. fanką cukru nie jestem, ale muszę przyznać, że pomysł jest bajeczny 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search