Ciasteczka cynamonowe
Pełne cynamonu, pyszne ciasteczka. Inspiracja.
Składniki: (na 30 sztuk)
60 g masła
115 g golden syrupu
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżka cukru pudru
185 g mąki pszennej
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżeczki cynamonu
Do rondelka wkładamy masło, cukier brązowy, cukier puder i golden syrup. Podgrzewamy aż składniki się roztopią i połączą. Odstawiamy do ostudzenia, ale nie całkowitego.
Jeszcze ciepłą mieszankę łączymy z mąką, proszkiem, sodą i cynamonem.
Ciasto nabieramy łyżeczką i zwilżonymi dłońmi formujemy kuleczki. Układamy je na blasze do pieczenia i spłaszczamy widelcem, odciskając wzorek.
Pieczemy 10 minut w 220 stopniach.
Ciastka miękną z czasem.
Smacznego!
prezentują sie pieknie:) musiały być pyszne:)
Ja uwielbiam cynamon, także dla mnie idealne 😉