Menu+

Bułka z jajkiem sadzonym i panierką z parmezanu i płatków Corn Flakes Lubella

Opublikowano 8 grudzień, 2017 w Śniadania



Bułka w jajku na śniadanie – klasyk, a tu jeszcze z sadzonym jajkiem w środku i panierką z chrupiących płatków kukurydzianych i parmezanu.

Składniki ( na 2 osoby):
1 bułka przekrojona na pół
3 jajka
2 łyżki parmezanu
2 łyżki pokruszonych płatków klasycznych Lubella Corn Flakes
1 łyżka posiekanej pietruszki
sól, pieprz

Parmezan mieszamy w miseczce z płatkami i pietruszką. 1 jajko roztrzepujemy w osobnej miseczce z solą i pieprzem. Z połówek bułek wydrążamy miąższ tak by utworzyć jakby miseczki, ale zostawiamy 1 cm rant. Bułki moczymy w roztrzepanym jajku. Ranty dociskamy w panierce z płatków i parmezanu. Na patelni rozgrzewamy olej i najpierw podsmażamy bułki od strony miąższu, następnie odwracamy i do bułek wbijamy pozostałe jajka. Zakrywamy patelnię by jajka się ścięły.

Smacznego!

#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes


SIŁA ZBÓŻ NA DZIEŃ DOBRY

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *