Menu+

Brownie z orzechami pecan

Opublikowano 21 sierpnia, 2013 w Ciasta



brownie najlepsze

Brownie które zrobisz na prawdę w 5 minut, upieczesz w 15 i tak masz gotowe, boskie ciasto w 20 minut.  Przepis Jamiego Olivera z programu 30 minut w kuchni, z małymi zmianami. Naprawdę polecam jak je zrobicie nie będziecie chcieli robić żadnego innego brownie.

Składniki:
200 g czekolady gorzkiej dobrej jakości
200 g masła
200 g cukru trzcinowego drobnego
6 płaskich łyżek kakao
4 czubate łyżki mąki
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
4 jajka
garść orzechów pecan ( do kupienia w sklepie internetowym Skworcu)
szczypta soli

Czekoladę siekamy nożem na mniejsze kawałki. Przekładamy do pojemnika malaksera, dodajemy masło pokrojone w kostkę, cukier, kakao, mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Miksujemy i  tracie wbijamy po jednym jajku. Gdy powstanie jednolita masa przerywamy miksowanie i przekładamy do formy wyłożonej pergaminem. Wierzch posypujemy orzechami pecan, lekko je wciskając. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni 15 minut.

Smacznego!

Print Friendly



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *